Judoka Frank de Wit uit Heemskerk verliest in halve finales WK en strijdt om brons [video]

Frank de wit (rechts).

Frank de wit (rechts).© Archieffoto

ANP
BOEDAPEST

Het is Heemskerker Frank de Wit op de WK judo in Boedapest niet gelukt zich te plaatsen voor de eindstrijd in de klasse tot 81 kilogram. De 25-jarige De Wit verloor in de halve finales op ippon van Tato Grigalasjvili uit Georgië.

Grigalasjvili had De Wit al na 23 seconden op zijn rug liggen en schreeuwde het uit van vreugde. Grigalasjvili is de nummer 4 van de wereld, De Wit is de mondiale nummer 5.

In de strijd om een bronzen plak neemt De Wit, die in aanloop naar de halve eindstrijd vier partijen had gewonnen in Boedapest, het op tegen de Japanner Sotaro Fujiwara, de nummer 18 van de wereld.

Ticket

Bij de vrouwen tot 63 kilogram is ook Sanne Vermeer veroordeeld tot de strijd om brons. De Française Clarisse Agbegnenou was haar in de halve finales de baas. De 23-jarige Vermeer treft later op woensdag Ketleyn Quadros uit Brazilië.

In dezelfde klasse verloor Juul Franssen (31), die al in een vroeg stadium een olympisch ticket kreeg toegewezen, in haar eerste wedstrijd van de Hongaarse Szofi Ozbas.

Lees ook: Judoka Frank de Wit uit Heemskerk is nog niet bezig met Spelen en wil eerste WK-plak. ’Ik heb bewezen dat ik echt meedoe om de knikkers’

Meer nieuws uit Sport IJmond

Meest gelezen