Premium

Slachtoffer steekpartij vertelt zijn verhaal: ’Ik ben tijdens het feest nog met Quincy Promes op de foto geweest’

Quincy Promes een van de voetbalhelden die Oranje naar de Europese titel moeten leiden. Zijn neef beticht hem ervan hem te hebben neergestoken.
© foto ANP / HH
Amsterdam

Simon Erisko* hield bijna een jaar zijn mond over de messteek die een van zijn knieën grotendeels verwoestte. Volgens Erisko stak zijn neef, profvoetballer Quincy Promes, hem in juli 2020 neer op een privéfeest in Abcoude. Terwijl Erisko nu strompelend en met pijn door het leven gaat, is Promes een van de voetbalhelden, die Oranje naar de Europese titel moeten leiden. Dat kan Simon Erisko niet bevatten. „Waarom duurt het zo lang voordat justitie in actie komt?”

Bijna een jaar is Simon Erisko bezig met revalidatie, traumaverwerking en het zoeken naar een nieuw doel in zijn leven. De werkzaamheden voor zijn klusbedrijf kan Erisko niet meer uitvoeren. De felle messteek die belangrijke pezen en spierweefsel in zijn knie doorkliefde, houdt hem nog iedere dag bezig, zegt de neef van Oranjespeler Quincy Promes. „Misschien dat het in de toekomst ooit nog goed komt, maar niemand kan me daar zekerheid over bieden.”

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen