Niet alleen EK voetbal komt eraan. Ook A.C. de Graafweg tussen Het Verlaat en Wognum staat in de startblokken. Provincie loopt warm in fraai filmpje [video]

Grondwerkers controleren hoeveel en wat voor kabels er langs het tracé van de A.C. de Graafweg in de bodem liggen.
© Foto Mediahuis
Wognum

Dat Nederland zich opmaakt voor het EK voetbal, mag dan zo zijn. West-Friesland bereidt zich voor op een andere klus van formaat. De herinrichting van de A.C. de Graafweg. Dat is de boodschap van een film die de provincie heeft gemaakt over dit onderwerp.

Ondersteund met dronebeelden tonen beelden welke ingrijpende operatie er op de regio afkomt. Op het twaalf kilometer lange traject tussen Het Verlaat en Wognum geldt vanaf komend najaar de code ’werk in uitvoering’.

Een van de grootste uitdagingen is het verleggen van een hoofdwatertransportleiding die over de gehele lengte in de wegberm ligt. Volgens omgevingsmanager Daniël Eggermont van de provincie een unieke gebeurtenis die veel vakmanschap vergt van betrokken partijen, zo legt hij in het begeleidende filmpje uit.

Een van de meest ingrijpende veranderingen betreft de beruchte S-bocht ter hoogte van tuinarchitect Koomen bij de Tramweg. Daar wordt de weg rechtdoor getrokken.

Momenteel treft wegenbouwer Boskalis voorbereidingen voor het karwei. Zo zijn grondwerkers druk bezig met het aanbrengen van sleuven waaruit moet blijken hoeveel en wat voor kabels er zoal in het naastgelegen tracé schuilgaan.

Verder loopt er momenteel ecologisch onderzoek en wordt de flora en fauna zorgvuldig in kaart gebracht. Zo wordt geïnventariseerd welke weidevogels er broeden en welke roofvogels er actief zijn rond het tracé.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen