Tess en Ties van RSG Enkhuizen zijn met hun likeuren verkozen tot beste junior ondernemers van West-Friesland

T&T Likeur© Foto facebook T&T Likeur

Daan Keijzer
Hoorn

Twee middelbaar scholieren van RSG Enkhuizen zijn maandagmiddag uitgeroepen tot beste Junior Ondernemers van West-Friesland. Het gaat om Tess en Ties, die met hun bedrijf T & T Likeur een vakjury het best wisten te overtuigen.

De vakjury, bestaande uit meerdere ervaren ondernemers en de wethouder van economische zaken gemeente Hoorn, gaven de meeste punten aan T & T Likeur. Volgens Rob van Loon, een van de juryleden, blonk het duo uit in originaliteit en creativiteit. „Ze maakten een soort ’do-it-yourself’ likeurtjes”, vertelt hij. „Glazen potten met daarin gedroogd fruit en kruiden. Mensen moeten de likeur vervolgens zelf afmaken omdat Tess en Ties beide nog niet oud genoeg zijn om alcoholische drank te mogen brouwen. Geniaal opgelost.”

Honderden scholieren

Aan de ondernemerswedstrijd Jong21, mede georganiseerd door Rabobank West-Friesland, deden honderden middelbare scholieren uit de regio mee. Tussen september en maart zijn zij aan de slag gegaan met een eigen onderneming. De finale ging tussen negentien bedrijfjes en vond plaats in de schouwburg Het Park via een livestream.

Sommige finalisten slaagden erin om tot wel duizenden euro’s winst te maken. Dat was echter niet het enige punt waarop ze werden beoordeeld. „We keken naar alle aspecten die bij het ondernemerschap komen kijken. Dus ook naar haalbaarheid, presentatie, duurzaamheid.”

Goed doel

De winst van alle deelnemers is naar een goed doel gegaan, waaronder een project van Day for Change ter ondersteuning van meisjes en vrouwen in Malawi.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen