Twee fietsers raken gewond bij ongevallen in Middenmeer. Een van hen is met ernstig hoofdletsel naar het ziekenhuis overgebracht

Een medisch team moest uit Amsterdam komen om hulp te verlenen aan het slachtoffer.© GlocalMedia

De hulpdiensten waren vanmorgen snel ter plaatse.© DNP.Nu

1 / 2
van onze verslaggevers
Middenmeer

Twee fietsers zijn bij twee verschillende ongevallen in Middenmeer flink gewond geraakt. Een van hen heeft ernstig hoofdletsel opgelopen.

Net na half twee zondagmorgen zijn de hulpdiensten opgeroepen voor een ongeval op de Hoornseweg in Middenmeer. Op het fietspad naast de weg is een jonge man op een fiets tegen een paal gereden en hard ten val gekomen op het wegdek. Hij is daarbij zwaargewond geraakt. Een achttienjarige klasgenoot die samen met hem fietste, heeft de hulpdiensten ingeschakeld. Een medisch team is per auto vanuit Amsterdam naar Middenmeer gereden. Het slachtoffer is gestabiliseerd en met ernstig hoofdletsel overgebracht naar een ziekenhuis.

Groep

Het andere ongeval gebeurde zondagmorgen rond tien uur op de Kolhornerweg, parallel aan de N242-Alkmaarseweg ter hoogte van Middenmeer. Een groep wielrenners reed met hoge snelheid in de richting van Middenmeer. Een voetganger, die zij net wilden inhalen, week naar links uit. Daarbij kwam een van de wielrenners zwaar ten val. Hij heeft een lelijke hoofdwond opgelopen en schaafwonden over zijn hele lijf. Mogelijk heeft hij ook een hersenschudding opgelopen. Een ambulance heeft hem naar het ziekenhuis vervoerd.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.