Verpleegkundige Kitty Stoker van Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk krijgt ’Blikvanger Award’ voor begeleiding kinderen met brandwonden

Kitty Stoker (rechts op de foto) met de prijs die haar donderdag is overhandigd door Marjorie Holtus.
© foto Heleen Vink
© archieffoto/ron pichel
1/2
Beverwijk

Voor haar inspanningen als (nazorg)verpleegkundige voor kinderen met brandwonden heeft Kitty Stoker van het Beverwijkse Rode Kruis Ziekenhuis donderdag de ’Brandwondenzorg Nederland Blikvanger Award’ gekregen.

De prijs is bedoeld voor brandwondenprofessionals die opvallen door de kwaliteit die zij toevoegen aan de zorg voor patiënten met brandwonden. Kitty Stoker maakt volgens Marjorie Holtus van de Nederlandse Brandwonden Stichting al 37 jaar het verschil voor jonge slachtoffers.

’Haar talent en inzet in het Beverwijkse kinderbrandwondencentrum zijn uitzonderlijk en dragen bij aan de best mogelijke nazorg waar het centrum naar streeft. Het verandert het leven van jonge brandwondenpatienten echt positief’, aldus Holtus, die zelf ook te maken heeft gekregen met de gevolgen van brandwondenletsel.

Belangrijk

Zij overhandigde de Bikvanger Award donderdag aan Stoker. ’Ik ben na mijn brandwondenongeval als kind verpleegd in het kinderbrandwondencentrum. Dus voor mij is het logisch om Kitty als verpleegkundige in de spotlights te zetten met de boodschap dat hun werk voor kinderen met brandwonden immens belangrijk is’.

Stoker staat de jonge patiënten ook na hun behandeling in het brandwondencentrum bij. Marjorie: ’Zij begeleidt kinderen bijvoorbeeld terug naar school. Leerlingen en leerkrachten zijn het natuurlijk niet gewend om met brandwonden om te gaan. Wanneer een kind een zichtbare verbranding heeft opgelopen, zal zijn of haar klas moeten wennen aan het uiterlijk en de veranderingen die horen bij een ernstig ongeval. Kinderen voelen dit haarscherp aan. Kitty begeleidt het kind en de klas bij dit belangrijke proces, als één van de eerste stappen om weer te kunnen functioneren in het leven’.

Studenten

Kitty Stoker is naast haar werk bij het RKZ ook vrijwilliger - secretaris - bij Stichting Kind en Brandwond en zet zich daarnaast in voor het stimuleren van lotgenotencontact door kinderen met brandwonden en hun ouders. Ook is zij vrijwilliger bij het Kiwani’s huis, waar ouders en familieleden van kinderen met brandwonden dichtbij het kinderbrandwondencentrum verblijven. Daarnaast leidt zij studenten van de opleiding kinderverpleegkundige op.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen