Feyenoord stelt Hulshoff van FC Volendam aan als trainer Onder 21

ROTTERDAM

Feyenoord heeft Sipke Hulshoff aangesteld als nieuwe trainer van Feyenoord Onder 21. De 46-jarige Hulshoff is de opvolger van Rini Coolen, die recent werd benoemd tot hoofd jeugdopleiding. Hulshoff was de afgelopen twee seizoenen assistent bij FC Volendam.

,,Voor mij waren er twee redenen om voor Feyenoord te kiezen. Ten eerste blijft Feyenoord een topclub en is dit daarom een prachtig avontuur. Daarnaast kijk ik uit naar de hernieuwde samenwerking met Arne Slot. Als trainer van Onder 21 wil ik zoveel mogelijke spelers naar een hoger plan tillen zodat hij er bij Feyenoord 1 optimaal van kan profiteren", aldus Hulshoff.

Lees ook: FC Volendam dreigt assistent-trainer kwijt te raken; Sipke Hulshoff in onderhandeling met Feyenoord

Voor zijn periode in Volendam was Hulshoff assistent-trainer bij Cambuur waar hij samenwerkte met Slot, die deze zomer bij Feyenoord Dick Advocaat opvolgt als hoofdtrainer.

,,Sipke werkt al ruim twintig jaar als trainer in het betaald voetbal en heeft een aanzienlijk deel van zijn carrière met jonge talenten gewerkt", aldus technisch directeur Frank Arnesen.

,,Hij is dus de juiste persoon om leiding te geven aan Feyenoord Onder 21 en met die veelbelovende groep de weg naar de Keuken Kampioen Divisie in te slaan. Daar zo snel mogelijk in terecht komen is en blijft het doel voor onze beloften."

Opvolger

Wie de opvolger van Hulshoff bij FC Volendam wordt is nog niet duidelijk. Volgens technisch directeur Jasper van Leeuwen van FC Volendam wordt aan de aanstelling van een nieuwe assistent van trainer Wim Jonk ’gewerkt’.

Mogelijk komt Johan Plat daarvoor in aanmerking. De trainer van Jong Volendam verving Hulshoff al tijdens de laatste maanden van het seizoen toen de Fries door een knieoperatie niet op het veld kon staan.

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen