Duitse media: Wolfsburg maakt werk van transfer Volendams toptalent Micky van de Ven

Micky van de Ven.
© Foto Mediahuis
Volendam

Micky van de Ven lijkt op weg naar een overgang naar VfL Wolfsburg. Volgens Duitse media maakt de Bundesligaclub serieus werk van het aantrekken van het talent van FC Volendam.

Volgens de kranten Wolfsburger Nachrichten en Bild heeft de voetballer van FC Volendam zich al georiënteerd op de omgeving van Wolfsburg.

De interesse voor de 20-jarige linksbenige centrumverdediger bestaat al enige tijd. In april maakten beide Duitse kranten daar ook al melding van. Volgens Bild zou Wolfsburg door een mogelijke transfer van de Braziliaan Joao Victor ook over ruim voldoende financiële middelen beschikken om een afkoopsom aan FC Volendam te betalen, waar de inwoner van Wormer nog twee jaar onder contract staat.

Van de Ven liet eerder al weten er vanuit te gaan dat hij deze zomer FC Volendam voor een nieuwe werkgever zou verruilen. De Zaankanter zou ook bij clubs in de eredivisie in beeld zijn.

Bij Wolfsburg – dat zich het afgelopen seizoen plaatste voor de Champions League – zou Van de Ven niet de enige Nederlander zijn. Mark van Bommel werd onlangs vastgelegd als trainer. Wout Weghorst (ex-AZ) werd afgelopen seizoen met 25 doelpunten topscorer bij de nummer vier van de Bundesliga.

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen