Premium

Lifeguards in IJmuiden klaargestoomd door KNRM voor werk op Friese Waddeneilanden

De KNRM in IJmuiden gaf zondag veertien lifeguards een opfriscursus, zodat ze in het zomerseizoen goed voorbereid aan het werk kunnen op de Waddeneilanden.
© united photos/rob van wieringen
IJmuiden

Dat de lifeguards zondag tijdens de training op het strand van IJmuiden hun ‘skills’ meteen in de praktijk konden brengen, was toeval. Feit is wel dat in totaal 62 cursisten afgelopen Pinksterweekeinde op het IJmuidense strand werden klaargestoomd door de KNRM, voor hun werkzaamheden in het zomerseizoen op de Friese Waddeneilanden.

De ‘redders’ Joost Loeve en Marc van Capellen komen met een kitesurfer uit Noordwijk – die niet met z’n naam in de krant wil – de zee uit lopen. ,,We waren met ons praktijkdeel bezig en zagen dat het zeil in elkaar klapte. Daarna lag hij lang stil. We gingen maar even kijken op ons rescueboard. Hoezo een fake redding; gewoon meteen het echte werk’’, lacht Loeve als hij weer op het strand naast de Zuidpier staat. ,,De kiter was niet in paniek, maar het was goed dat we even poolshoogte zijn gaan nemen’’, vult Van Capellen aan.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen