Premium

’Een bevlogen man die ook andere dingen wilde proberen.’ Dick Maurer, de rechtsback met de gitaar, is misschien wel té veelzijdig

Het elftal van de bekerfinale tegen Sparta met (staand links) Dick Maurer.
© Foto Nationaal Archief
Volendam

Dick Maurer is een alleskunner. Voetballer, trainer, alpinist, muzikant en nog veel meer. Maar de flamboyante Volendammer is bovenal voetballer. En op het veld is hij ook al zo veelzijdig. Speelt als rechtsbuiten, back, spil en als het moet zelfs midvoor. ,,Misschien was die veelzijdigheid wel een handicap’’, zegt oud-voetballer Dick Bond ’Sport’ over zijn neef, de rechtsback die zo aardig gitaar kan spelen.

Nummer 24 in de Top 50 beste Volendamse voetballers

Een voetballer die kort voor de wedstrijd het publiek vermaakt met een muzikaal optreden. Ondenkbaar in huidige tijden. Maar Dick Maurer ’Kick’ draait er zijn hand niet voor om. In 1959, het jaar dat Volendam in de eredivisie debuteert, gebeurt het meerdere malen. Voor de wedstrijd tegen Ajax op 21 november - waarin de 15-jarige Wim Kras zou debuteren - en voor de wedstrijd tegen Enschede op 1 september. Hij zingt in juni 1959 zelfs - samen met een bandje - live op de radio tijdens een uitzending van de KRO, die speciaal in het teken van het kampioenschap van de Volendamse voetballers staat. Dat Maurer in de ruim tien jaar dat hij voor Volendam-1 voetbalt tijdens de treinreizen naar uitwedstrijden zijn medespelers vermaakt met gitaarspel, zal geen verbazing oogsten.

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen