Premium

Op zoek naar de vrijetrappenkoning van West-Friesland: Linkspoten hebben vaak iets bijzonders. Het gevolg? Ze melden zich graag bij de bal voor een vrije trap [video]

Leon de Gier zei op het laatste moment toe wel als invaller mee te willen doen. Prompt ging hij er met de winst vandoor.
© Foto’s Marcel Rob
Hoorn

Vaak hebben ze net iets meer gevoel in hun voet dan hun rechtsbenige ploeggenoten. Het gevolg? Linkspoten melden zich vaak bij de bal om een vrije trap op te eisen.

De aanloop van de derde ronde van onze zoektocht verloopt niet zonder slag of stoot. Op zaterdagochtend komt er eerst een bericht van Ramon van der Pal van Keepersschool West-Friesland: Koen Schilder is geblesseerd. De jonge goalie zorgde er de afgelopen weken voor dat onze deelnemers van goeden huize moesten komen om een vrije trap binnen te schieten. ,,Maar ik heb twee andere keepers voor morgen’’, lost Van der Pal het probleem nog in hetzelfde bericht op door met Floor Ursem en Sil Egthuijsen twee van zijn andere pupillen naar voren te schuiven.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen