Voorzichtige daling besmettingscijfers in de Noordkop. Dat geldt niet voor de ziekenhuisopnames. Opnieuw is er een inwoner van de gemeente Schagen in het ziekenhuis beland

Schagen

Voor de tweede dag op rij melden het RIVM en de GGD Hollands Noorden de ziekenhuisopname van een positief geteste inwoner van de gemeente Schagen.

Daarmee zijn er nu als gevolg van corona in acht dagen tijd in de Noordkop negen mensen op de intensive care of geisoleerde verpleegafdeling van het ziekenhuis beland. Het is in totaal de 54ste ziekenhuisopname van een inwoner uit de gemeente Schagen. En de 133ste in de Noordkop sinds de uitbraak in maart 2020.

Waar het aantal ziekenhuisopnames in de regio de afgelopen weken nog steeds gelijk blijft, daar laten de besmettingscijfers over de gehele linie een voorzichtige daling zien. Zondag zijn er 37 nieuwe besmettingen gemeld, drie minder dan een dag eerder. Het gaat om vijftien inwoners van de gemeente Schagen, veertien van Den Helder, vijf Texelaars en drie mensen uit de gemeente Hollands Kroon.

Sinds maart 2020 zijn er nu in de Noordkop 14.358 mensen besmet geraakt. Den Helder (5.099) is nog altijd de gemeente waar het virus het vaakst is ontdekt.

Lees ook: Met inwoner van gemeente Schagen komt het aantal ziekenhuisopnames in een week tijd op acht in de Noordkop. Veertig nieuwe besmettingen gemeld

Lees ook: Ziekenhuisopname positief geteste inwoner van Den Helder. In totaal zijn er nu sinds het begin van de pandemie 170 mensen uit de Noordkop in het ziekenhuis beland.

Lees ook: Ziekenhuis gaat doorprikken in het weekend: Noordwest springt bij met vaccineren van 18- tot 60-jarigen

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.