Brug over de Eem bij Baarn hapert deze week voor de zoveelste keer, lokale politiek wil actie

Gemanoeuvreer van vrachtwagens door de openstaande slagbomen.
© Foto Caspar Huurdeman
Baarn

Het gehannes met de Eembrug bij Baarn blijft maar doorgaan. Zaterdag rond het middaguur haperden de slagbomen weer eens. Ook de lokale politiek wordt het zat.

De ophaalbrug over de Eem, voor verkeer vanuit Baarn (ook vanaf de A1) richting Bunschoten (N414) en andersom, heeft sowieso al jaren een bedenkelijke reputatie. In september werd hij gereviseerd, maar sindsdien regent het klachten en problemen. Het zou inmiddels alweer zeker de vijftiende keer zijn dat er iets niet werkt, met deze week als toppunt in totaal vijf keer malheur.

Bij storingen waren er onder meer problemen met de fietsbrug, met de slagbomen daarvan, en met de brug zelf of de bomen. Deze zaterdag ging het om twee slagbomen die bleven hangen, waardoor met name grotere auto’s om de bomen heen moesten slalommen. Er kwam een monteur die het euvel wist te verhelpen.

Voor de lokale partij VoorBaarn is het geduld op, na de lange reeks van storingen. ,,Genoeg is genoeg zullen we maar zeggen!”, laat fractievoorzitter Tino Schouten op Facebook weten. ,,Dit kan natuurlijk niet langer.” Hij wil eerst meer informatie. ,,En daarna actie.”

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen