De Heen-en-Weer blijft op stal. NAC maakt een einde aan eredivisiedroom FC Volendam [video]

Breda

Drie finales had FC Volendam in de nacompetitie willen spelen. Maar het bleef bij een potje. In Breda liep de ploeg van trainer Wim Jonk vooral achter de feiten aan tegen NAC: 4-1. En dus blijft de Heen-en-Weer nog zeker een jaar op stal.

Lees ook: 'Zo wil je geen afscheid nemen', zegt Franco Antonucci

Halverwege keek Volendam al tegen een 1-0 achterstand aan. Die tussenstand gaf de verhoudingen redelijk weer. NAC was de gevaarlijkste in de nerveuze eerste helft. Volendam had nog geluk dat Adiléhou - helemaal vrijgelaten na een corner - van dichtbij naast schoot. Maar na ruim een half uur was het toch raak.

De voorzet van voormalig Volendam-speler Robin Schouten was op maat en Kaj de Rooij ramde de bal bij de tweede paal knap in de touwen.

Toch had Volendam - waar met name Denso Kasius en Samir ben Sallam veel balverlies leden - voor rust gelijk moeten maken. De enige echt gevaarlijke aanval leverde liefst vier doelpogingen op nadat Martijn Kaars topscorer Samuele Mulattieri helemaal vrij voor Nick Olij zette. De NAC-doelman redde echter en in de enorme scrimmage die volgde misten Deul, Murkin en El Kadiri eveneens.

Na rust moest Jonk zijn vedette Antonucci wel brengen. El Kadiri mocht naar de kant. Volendam nam ook het initiatief, maar het kreeg al snel een domper te verwerken. Net als voor rust viel de bal uit een corner voor de voeten van Adiléhou en ditmaal miste hij niet: 2-0.

Halverwege de tweede helft gaf middenvelder Fiorini FC Volendam de nekslag. Mulattieri tekende nog wel voor 3-1 en Volendam probeerde het nog wel met twee extra centrumspitsen (Zeefuik en Iatroudis) maar verder liet het stug verdedigende NAC het niet komen.

In de slotfase werd het zelfs nog 4-1 door invaller Maria. En omdat de gifbeker nog niet helemaal leeg was: Antonucci miste in blessuretijd nog een strafschop nadat Van de Ven was gevloerd.

Scoreverloop: 34. De Rooij 1-0, 52. Adiléhou 2-0, 65. Fiorini 3-0, 78. Mulattieri 3-1, 86. Maria 4-1.

NAC: Olij; Schouten, Malone, Adiléhou, Hendriks; Fiorini, Haye (89. Kali), El Allouchi; De Rooy (81. Maria), Van Hooijdonk (75. Immers), Azarkan (75. Rutten).

FC Volendam: Bakker; Kasius, Tol (66. Brian Plat), Van de Ven, Murkin; Ben Sallam (66. Zeefuik), Alex Plat (81. Twigt), Deul; Kaars (81. Iatroudis), Mulattieri, El Kadiri (46. Antonucci).

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen