Premium

’Eerst zo veel mogelijk antwoorden op onze vragen, dan pas de vernielde Vlinderrots herstellen. Straks komt de dader terug’

De vernielde Vlindertuinrots.
© Foto Marcel Rob
Hoorn

„Voordat we de Vlinderrots laten herstellen, willen we eerst zo veel mogelijk antwoorden op onze vragen over de aangerichte vernielingen”, zegt Wanda Beemsterboer van de Nadine Foundation, initiatiefnemer van het monument voor geweldslachtoffers in Hoorn. „Wie heeft het gedaan? Waar is de dader nu? En waar zijn de vlinders?”

„We willen de rots heel graag weer opbouwen, maar wat als hij dan weer terugkomt”, redeneert Beemsterboer. Met ’hij’ bedoelt ze de 26-jarige man uit Dronten die maandagavond in dronken toestand de gedenkrots bewerkte met bierflesjes. Twaalf vlindertjes, met daarin de namen van geweldslachtoffers gegraveerd, haalde hij ervan af. De politie hield hem aan en trof deze gelukkig weer aan. Nadat de man vrijkwam, werd de Vlinderrots echter opnieuw vernield. Bijna alle overgebleven vlinders werden meegenomen. Of dezelfde persoon hiervoor verantwoordelijk is, zoekt de politie nog uit.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen