Premium

Restaurant De Waterraaf, is voor psycholoog en crowdfunder Simon Douw ’sociaal ondernemen’. ’Groene cijfers, dat is oké’

Vlnr.: chef-kok Sylvester van Westrop, initiatiefnemer Simon Douw en zussen Chayen en Romy Zwart in restaurant De Waterraaf.
© Foto Jongwijs
Nauerna

Hij heeft geen ervaring in de horeca. Sterker, hij is van huis uit psycholoog en grondlegger van crowdfunding in Nederland via zijn bedrijf Downsideup. Toch is Simon Douw als ondernemer actief in twee horecabedrijven. Jongste loot is havenrestaurant De Waterraaf in Nauerna.

Na wat proefopeningen en afhalen weet Simon Douw zeker dat dit gaat lukken. Enkele weken geleden stapte hij samen met chef-kok en zakenpartner Sylvester van Westrop het restaurant van de jachthaven Nauerna binnen. Het kwam beschikbaar, omdat de zittende eigenaar zich wilde concentreren op één van zijn beide zaken. ,,We waren het eigenlijk niet van plan, maar eenmaal hier werden we overvallen door de mooie ligging, de rust en de mogelijkheden voor horeca. Dit is een plek om vakantie te vieren, maar ook om heel snel tot rust te komen. Ideaal voor watersporters, fietsers, wandelaars en passanten.’’

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen