26 nieuwe coronabesmettingen, daling in vier West-Friese gemeenten

In totaal werden er in de West-Friese gemeenten op vrijdag 26 nieuwe besmettingen gemeld, ten opzichte van 49 op donderdag. Dat is het laagste aantal sinds 2 mei 2021, toen er 16 nieuwe besmettingen met het coronavirus gemeld werden.

In vier gemeenten nam het aantal nieuw gemelde besmettingen ten opzichte van donderdag af: In Hoorn waren het er 14 minder (van 22 naar 8), in Medemblik 10 (van 10 naar 0), in Stede Broec 2 (van 5 naar 3), in Drechterland 4 (van 6 naar 2).

In Opmeer blijft het net als donderdag bij 2 inwoners die een positieve testuitslagen terugkregen.

In Enkhuizen (0 naar 2) en Koggenland nam het aantal nieuwe coronabesmettingen toe (van 4 naar 9). In Enkhuizen is dat aantal alsnog lager dan het gemiddelde van de afgelopen 7 dagen (3). In Koggenland is de toename wel hoger dan het gemiddelde aantal besmettingen van de afgelopen 7 dagen (5).

Twee inwoners van Hoorn werden donderdag in het ziekenhuis opgenomen. In Stede Broec werd donderdag 1 persoon in het ziekenhuis opgenomen.

De daling in het aantal besmettingen met het virus ligt in lijn met het landelijke beeld. Over heel Nederland gezien, staat de teller vrijdag op 5.608, ten opzichte van 6.062 op donderdag. Sinds het begin van de coronapandemie werden er in West-Friesland al 23.991 coronabesmettingen geconstateerd. In Hoorn zijn de meeste besmettingen (8371) vastgesteld. In Opmeer raakten de minste mensen besmet met het virus (1259).

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen