Nog geen aanhoudingen na vernielingen Vlinderrots, monument voor geweldslachtoffers

De Vlinderrots woensdagmorgen.
© Foto gemeente Hoorn
Hoorn

De politie heeft nog geen nieuwe aanhoudingen verricht nadat de Vlinderrots, monument voor geweldslachtoffers, bij het station in het centrum van Hoorn wederom is vernield.

Maandagavond werd een 26-jarige man uit Dronten aangehouden, nadat hij twaalf van de vlinders, die elk een slachtoffer van geweld symboliseren, van de rots had geschroefd. Hij riep naar omstanders dat hij hulp zocht en niet bij de GGZ terecht kon. Dinsdagmiddag is hij vrijgelaten waarna diezelfde nacht de rots opnieuw het mikpunt van vernielingen was. Nu zijn vrijwel alle vlinders verdwenen.

Of de Drontenaar dit ook op zijn geweten heeft kan politiewoordvoerder Felicity Bijnaar donderdagmiddag niet bevestigen. Wel geeft zij aan dat deze man niet is aangehouden. ,,Het onderzoek loopt nog, woensdag was er nog geen melding gedaan van de vernielingen. Dat is nu wel het geval en de recherche is er druk mee bezig. Over de eerder aanhouding en vrijlating kan ik verder nu geen mededelingen doen. Er zijn op dit moment in ieder geval geen aanhoudingen verricht.’’

De Vlinderrots is in 2014 onthuld. Sindsdien zijn er tal van roestvrijstalen vlinders gemonteerd. Veel nabestaanden uit heel Noord-Holland kwamen hier sindsdien regelmatig om hun geliefden te herdenken en een bloemetje neer te leggen of bij de vlinder in te steken.

Lees ook: Schrijnend kale Vlinderrots wordt bloemenrots, met een hart van kaarsen; ’Wij willen niet dat het een plek van ravage en plundering blijft’

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen