In de Noordkop zijn donderdag 51 coronabesmettingen vastgesteld. Texel blijft relatief veel nieuwe gevallen tellen

Schagen

In de Noordkop zijn donderdag 51 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld. Dat zijn er vier meer dan een dag eerder en eentje minder dan dinsdag.

Al enige tijd schommelen de dagelijkse besmettingscijfers in de Noordkop tussen de veertig en pakweg 55 nieuwe gevallen. Zo ook op Hemelvaartsdag, toen er dus 51 besmettingen aan het licht kwamen. Het gaat om achttien inwoners van de gemeente Schagen, dertien uit zowel Den Helder als Hollands Kroon en zeven Texelaars.

Dat blijkt uit actuele informatie van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de GGD Hollands Noorden.

Sinds de uitbraak in maart 2020 zijn er nu 14.256 inwoners uit de Noordkop besmet geraakt. Den Helder telt nog altijd de meeste positief geteste mensen: 5.065. Schagen (4.368) en Hollands Kroon (4.282) ontlopen elkaar niet veel. Op Texel is in ruim dertien maanden tijd bij 541 bewoners het virus ontdekt.

Texel

Het eiland, dat het laagste inwoneraantal van de vier Noordkop-gemeenten telt, kent deze maand relatief veel besmettingen. Tot op heden zijn er in mei op Texel 64 gevallen bijgekomen.

Er zijn donderdag geen ziekenhuisopnames en sterfgevallen gemeld.

Lees ook: Wijkverpleegkundigen Kimberley en Sanne merken dat het werken in coronatijd nu een stuk zwaarder is - en ze missen wat empathie. ’Het ’lang leve de zorg’, dat gevoel is behoorlijk weg’

Lees ook: 1 op 100 besmette personen was volledig gevaccineerd

Lees ook: 57 nieuwe coronabesmettingen in Noordkop; Noordwest neemt mondjesmaat patiënten van andere ziekenhuizen over

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.