Tegels eruit, planten erin: nog bijna 7000 euro subsidie beschikbaar voor vergroenen tuin

Voor Waterlanders en inwoners van Edam-Volendam is subsidie beschikbaar als zij hun tuin willen vergroeien.
© Archieffoto ANP
Waterland

Waterlanders en inwoners van Edam-Volendam die hun tuin willen vergroenen, kunnen daarvoor nog steeds een subsidie krijgen van de Stichting Duurzaam Waterland (SDW). De subsidie loopt tot 1 juli dit jaar.

Sinds het najaar van 2020 zijn via het project 28 nieuwe regentonnen aangeschaft, 23 groene daken aangelegd en zijn in 9 tuinen de tegels vervangen door groen. SDW spreekt van een succes en zegt veel positieve reacties te hebben ontvangen.

Per huishouden kan voor alle drie de regelingen subsidie aangevraagd worden, tot 450 euro. Tot 1 juli kunnen geïnteresseerden hun aanvraag indienen. Voor dit project was 15.000 euro beschikbaar, daar is nog ruim 6600 euro van over.

SDW financiert meerdere duurzaamheidsprojecten in Waterland, waaronder een met elektrische deelauto’s. Ook adviseert de stichting over groener en duurzamer wonen.

De stichting is opgericht door Coöperatie Windenergie Waterland. Die heeft twee windmolens draaien bij de Nes, aan het begin van de dijk naar Marken. Daarmee voorziet de coöperatie naar eigen zeggen 3000 huishoudens van stroom. Een deel van de winst wordt gebruikt voor de subsidies van SDW.

Neem voor meer informatie of het indienen van een aanvraag contact op met Laura Leeuwis via l.leeuwis@sdwaterland.nl.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen