Hockeyers Bloemendaal op voorsprong in strijd tegen Kampong om de landstitel

Thierry Brinkman.
© Archieffoto United Photos
Utrecht

Bloemendaal heeft de eerste slag in de strijd om de landstitel geslagen. De hockeyers wonnen donderdagmiddag de enerverende wedstrijd bij Kampong na shoot-outs.

Na reguliere speeltijd was het 2-2 en Bloemendaal won de tumultueuze shoot-outs, waarin keeper David Harte van Kampong geblesseerd raakte en gewisseld moest worden, met 4-3. ,,Je staat te wachten en te wachten en dan moet je zorgen dat je scherp blijft’’, zei Thierry Brinkman na afloop bij de NOS. Dat lukte hem, want hij was tweemaal trefzeker in de shoot-outs. Arthur van Doren en Jorrit Croon sleepten de andere punten binnen.

Bloemendaal was uitstekend begonnen met een doelpunt van Florian Fuchs in de tweede minuut. Daarna nam Kampong het heft in handen via Jip Janssen en Martijn Havenga, beiden scoorden uit een strafcorner, en datzelfde deed Van Doren bij de 2-2 in de 52e minuut.

Brinkman over de wedstrijd: ,,Beide teams klapten erin. We hebben ook zo lang moeten wachten, voor ons gevoel hadden we hier vorig jaar al moeten staan maar dat ging door corona niet door. Het veldspel bij ons liep niet echt, waardoor we heel hard moesten werken om kansen te creëren.’’ Hij waakt voor te veel vreugde: ,,We zijn blij dat we 1-0 voor staan, maar je hebt nog helemaal niks.’’ Zaterdag is de tweede wedstrijd en kan Bloemendaal thuis de titel veilig stellen.

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen