AZ start met aanvoerder Teun Koopmeiners, FC Groningen zonder sterspeler Arjen Robben

Teun Koopmeiners start bij AZ.
© Foto ANP
Groningen

AZ begint de uitwedstrijd tegen FC Groningen met Teun Koopmeiners in de basiself.

De aanvoerder is dus fit genoeg om te spelen na zijn coronabesmetting, die hem afgelopen weekend nog buiten de selectie hield. Hij trainde woensdag nog apart van de groep, samen met middenvelder Dani de Wit. Die is nog niet inzetbaar; De Wit zit ook niet op de bank.

Ook de aan zijn enkel geblesseerde Timo Letschert zit zoals verwacht nog niet bij de selectie.

De eveneens met een blessure kampende Myron Boadu begint, net als vorige week tegen Fortuna Sittard, op de bank. AZ-trainer Pascal Jansen kiest voor Zakaria Aboukhlal in de punt van de aanval. Reservespits Jelle Duin haakte tijdens de warming-up geblesseerd af.

Bij FC Groningen was de grote vraag of Arjen Robben in de basis zou starten. Dat is niet het geval. De aanvaller begint op de bank. Op zijn plek speelt Paulos Abraham.

Bij AZ zit Jorn Berkhout (19) voor het eerst bij de wedstrijdselectie. Hij ontbrak woensdagavond al bij Jong AZ, waar hij normaal zijn wedstrijden speelt.

De wedstrijd begint om half drie. Ook concurrent PSV trapt om half drie af. Die ploeg ontvangt PEC Zwolle. Met nog twee wedstrijden te gaan heeft nummer twee PSV een voorsprong van één punt op AZ.

AZ: Bizot; Svensson, Clasie, Martins Indi, Wijndal; Midtsjø, Gudmundsson, Koopmeiners; Stengs, Aboukhlal, Karlsson.

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen