Serge ter Horst nieuwe trainer handbalsters Volendam: ’Deze kans moet ik grijpen’

Serge ter Horst als coach van DSS in 2018.
© Archieffoto Ron Pichel
Volendam

Serge ter Horst wordt per direct de nieuwe trainer van de handbalsters van Volendam. Hij neemt bij de eredivisionist de taken over van Sabrina van der Mast, die als interim fungeerde na het vertrek van Mark Ortega enkele maanden geleden naar de mannenploeg van Volendam.

Het zat Volendam de afgelopen tijd niet mee bij de zoektocht naar een geschikte coach voor de vrouwen. Nadat enkele kandidaten om uiteenlopende redenen zijn afgevallen kwam Volendam uit bij de eigen organisatie. Ter Horst, eerder trainer bij DSS en Aristos, was tot vandaag samen met Martijn Cappel trainer van het (mannen) belofteteam van Volendam.

Het bestuur van Volendam heeft hoge verwachtingen van de nieuwe coach: ,,Wij verwachten dat ons eerste damesteam onder zijn leiding uit kan groeien naar een team wat in de eredivisie kan aansluiten bij de top’, aldus Janneke Ploegsma, voorzitter van de topsportcommissie op de website van HV Volendam.

Ter Horst kiest met de eindverantwoordelijkheid bij de vrouwen voor zijn ambitie. ,,Het was geen makkelijke keuze, omdat ik ook nog graag mijn plannen met Cappel wilde uitvoeren. Maar deze kans moet ik grijpen.’’

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen