Wereldse soepen als gezonde hap

Stel: je kijkt in de koelkast en ziet allerlei groente die z’n beste tijd gehad heeft. Dan kun je drie dingen doen. Weggooien (niet doen, is zonde), er pastasaus mee maken of een lekkere soep.

Het voordeel van groente in je soep, verlept of niet, is dat het eigenlijk altijd wel lekker smaakt. Wat kruidenbouillon erbij, misschien wat noedels of stukjes kip, tempeh of tofu en klaar is Kees.

Maar met soep is nog zoveel meer mogelijk en het is ongelooflijk gezond. Want je krijgt er hoe dan ook de nodige vitamines mee binnen. Ben je nu zelf niet zo’n creatief persoon in de keuken dan kan het boek ’Snert, voor als alles in de soep loopt’ je een stuk op weg helpen. Chef Joris Blijdendijk en Samuel Levie sloegen de handen ineen om soepen uit de hele wereld naar ons bord te brengen.

Naast de basisbouillons en de bekende soepen, als borsjt, snert en groentesoep, staan er veel bijzondere recepten in waar je zelf misschien niet meteen aan gedacht zou hebben, zoals rodekoolsoep en mais-jalapeñosoep.

Joris Blijdendijk & Samuel Levie: ’Snert, voor als alles in de soep loopt’. Uitg. Nijgh & Van Ditmar, 20 euro.

Meer nieuws uit Achtergrond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.