Volendam in nacompetitie tegen NAC. Niemandalletje tegen Jong AZ levert fortuinlijke 2-1 zege op [video]

Volendam

FC Volendam-Jong AZ stond vooral in het teken van de nacompetitie en de ontknoping van de strijd om de tweede plaats in de eredivisie. Twee ploegen met heel veel invallers maakten er een niemandalletje van waarin Volendam de gelukkigste was: 2-1.

Lees ook: 'Of ik vanavond de gelukkigste man van Volendam ben? Dat zeg je goed!'

Belangrijker was voor FC Volendam te weten wie de tegenstander in de nacompetitie wordt. Doordat Cambuur zijn sportieve plicht deed tegen NAC, reist de ploeg van Jonk zaterdag naar Breda.

Liefst negen basisspelers hield Wim Jonk op de bank of de tribune. Aangevuld met Alex Plat en Franco Antonucci, die beide de coronatest met goed gevolg hebben doorstaan en op de reservebank plaats mochten nemen, kreeg daarmee zijn volledige basiself voor de nacompetitie rust.

Het betekende woensdag basisplaatsen voor Lequincio Zeefuik, derde doelman Barry Lauwers en Jim Beers en een veredeld Jong Volendam binnen de lijnen. Ook Jong AZ was verre van compleet. Ook daar werden de belangrijkste pionnen op stal gehouden, maar dan voor de apotheose van de eredivisie.

Het resultaat was een gezapig potje waarbij Jong AZ voor rust het betere van het spel had en de beste mogelijkheden. De ploeg van Michel Vonk sprong er echter slordig mee om. Richonell Margaret schoot van dichtbij op de paal, Zico Buurmeester en Yusuf Barasi mikten naast. Voor Volendam werd alleen de 16-jarige Zeefuik gevaarlijk. Hij kopte vlak voor rust rakelings naast.

Na rust had Volendam - met Alex Plat en later ook Antonucci - wat meer grip de wedstrijd. Het nam prompt via Zakaria el Azzouzi de leiding. Onder impulsen van de invallers Ernest Poku en Richard Sedlacek, de eerste gaf de assist en de tweede rondde af, deed Jong AZ wel wat terug. Beers bezorgde Volendam met een rake kopbal echter de niet verdiende overwinning. Dat had nog anders kunnen lopen als Barasi niet zelfzuchtig was geweest en niet tegen de goed keepende Lauwers had geschoten.

Scoreverloop: 61. El Azzouzi 1-0, 74. Sedlacek 1-1, 79. Beers 2-1.

FC Volendam: Lauwers; Betti, Tol (67. Brian Plat), Eerdhuijzen, James; Ben Sallam (46. Alex Plat), Beers, Twigt (67. Antonucci); El Azzouzi (81. Panka), Zeefuik (46. Antonioli), Iatroudis.

Jong AZ: Westerveld; Lathouwers (83. Regeling), Jacobs, Velthuis, Gemmel (89. Twisk); Koopmeiners, Buurmeester, Franken (67. Sedlacek); Margaret (67. Poku), Barasi, De Jong (83. Kunst).

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen