Premium

Is de sloper het elektriciteitshuisje vergeten? Nee, dat is ontsnapt en hoort nu bij de entree van appartementencomplex in aanbouw aan de Alkmaarse Spieghelstraat

Het oude elektriciteitshuisje is niet gesloopt, maar verwerkt in de entree.
© Foto Mediahuis
Alkmaar

Het is een apart gezicht: in de glazen pui bij de entree van het appartementencomplex in aanbouw aan de Alkmaarse Spieghelstraat staat nog een elektriciteitshuisje van Liander. Het oude bakstenen huisje steekt een paar decimeter uit de gevel.

Het lijkt alsof het huisje vergeten is door de sloper. Maar het is bewust behouden en in het gebouw geïntegreerd. Woonwaard pioniert aan de Spieghelstraat met circulair bouwen. Dat wil zeggen: bouwen waarbij het milieu zo min mogelijk wordt belast.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen