VV Alkmaar staat laatste na winnende treffer Excelsior Barendrecht diep in blessuretijd: ’Ogen uit onze kop schamen’

Corina Dekker, trainer/coach van VV Alkmaar.
© Foto Martin de Haan
Rotterdam

Tja, daar stonden ze dan, de speelsters van VV Alkmaar, diep in blessuretijd. Radeloos. De beslissende treffer van Excelsior Barendrecht deed pijn.

De 3-2 nederlaag betekende niet alleen dat Alkmaar met lege handen stond. Het hield ook in dat de ploeg van trainer Corina Dekker nu de laatste plek in de eredivisie vrouwen inneemt. Excelsior staat op zeven punten, één meer dan de Alkmaarders, met ook nog een wedstrijd minder gespeeld.

,,Je roept het over jezelf af”, vindt Dekker. ,,Als je de kansen die wij krijgen blijft missen, moet je de ogen uit je kop schamen. Het zou ongelooflijk zijn als wij dit seizoen onder Excelsior eindigen.”

Twee penalty’s voor de Zuid-Hollanders leken de doorslag te geven voor een doelpuntrijk gelijkspel in het Van Donge & De Roo Stadion. Beide keren was Frederique Nieuwland Alkmaar-keepster Henriika Mäkelä te slim af. Met de eerste strafschop opende Nieuwland na ruim een half uur spelen de score. Vijf minuten voor het verstrijken van de reguliere speeltijd trok ze de score vanaf de penaltystip gelijk.

Tussendoor waren het Isabelle Nottet en Sanne Koopman die de doelpunten van de uitploeg voor hun rekening namen. Vooral voor eerstgenoemde was dat bijzonder, want het was haar debuut in het eerste team. De jongeling stond nog geen minuut op het veld toen ze via de binnenkant van de paal de 1-1 binnenwerkte. Even daarvoor kwamen zij en Margreet Boogaard binnen de lijnen voor Annemiek Kruijthof en Nicolle Stoop.

Tien minuten later ging Koopman via links in haar eentje op het doel af. Ze schoof de bal laag in de linkerhoek, 1-2. Alkmaar, de laatste tijd steeds vaker scorend, leek daarmee op weg naar een nieuwe overwinning. Maar een chaotische situatie achterin bij een vrije trap van Nieuwland leidde de 3-2 van Nikki Ridder in. Er waren al twee van de drie minuten gespeeld in de blessuretijd. Ook met de twee extra toegevoegde minuten wist Alkmaar zich geen raad. Excelsior had zelfs nog de beste kans op een doelpunt.

Vrijdag volgt een duel met Heerenveen.

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen