’Een dag van net niet’, maar zeiler Nicholas Heiner verbetert zich wel iets op tweede racedag van WK Finn

Nicholas Heiner in actie op het WK
© PR Foto/Robert Deaves
Porto

Zeiler Nicholas Heiner heeft zich bij het WK zeilen in de Finn-klasse voor de kust van Porto licht verbeterd. De Nederlander kwam in drie races tot een score van 9, 17 en 9. Daarmee steeg hij van de zestiende naar de twaalfde plaats in het klassement.

Zondag en maandag waren er geen races omdat de omstandigheden voor de kust van de Portugese stad onstabiel waren. In Porto doen iets meer dan vijftig Finn-zeilers uit 33 landen mee.

Woensdag staan de laatste drie races van dit WK op het programma. Op kop gaat Andy Maloney uit Nieuw Zeeland. Opvallend, want Maloney won recent de America’s Cup met zijn land en is er een poosje uit geweest. Dat geldt ook voor zijn team- en landgenoot Josh Junior die de derde plaats bezet. Op de tweede plaats staat de Europees kampioen Zsombor Berecz uit Hongarije.

Enkhuizer Heiner is al zeker van deelname aan de Olympische Spelen van Tokio deze zomer. De Finn-zeiler kan het podium op het WK vrijwel niet meer halen, maar wil er alles aan doen om nog zover mogelijk te stijgen in het klassement.

„De eerste race stond er weinig wind. Voor de tweede en derde wedstrijd hadden we een mooi windje met veel deining”, kijkt Heiner terug. „Golven van zo’n 3,5 meter. Dat maakt het technisch lastig varen. Dat ging wel goed eigenlijk, maar het was een dag van elke keer net niet. Ik heb best wel wat goede dingen gedaan, maar de grote winst pak ik niet.”

De zeiler keek daarom niet terug op een goede dag. „Misschien mis ik wat scherpte. Dan eindig je met een gemiddelde dagscore. Morgen nog drie races, dan hebben we totaal negen races gevaren. Het podium is redelijk uit zicht. Het is nu gewoon zaak zo hard mogelijk te stijgen.”

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen