Tijdelijke studieplekken in Sportcafé De Goorn voor jonge Koggenlanders

De Goorn

Het Sportcafé aan de Dwingel 4 in De Goorn kan door jongeren vanaf maandag 17 mei worden gebruikt om in alle rust te studeren.

Uit gesprekken met jongeren is volgens de gemeente Koggenland gebleken dat jongeren in deze gemeente behoefte hebben aan een plek om in rust te kunnen studeren nu de eindexamens voor de deur staan. Op een rustige plek thuis studeren blijkt niet voor iedereen mogelijk. Ook geven jongeren aan zich thuis lastiger te kunnen concentreren. Aanleiding voor de gemeente om studieplekken te creëren voor jonge Koggenlanders.

Daarvoor is het Sportcafé in De Goorn uitgekozen. De studieruimte voldoet volgens de gemeente aan de coronarichtlijnen en de jongeren moeten zich wel houden aan de RIVM-regels. De speciale studieruimte is alleen door de week open van 8:30 uur tot 15:45 uur.

Wethouder Win Bijman: ,,Met de inrichting van deze studieplekken kunnen we in een bepaalde behoefte van de jeugd voorzien, in deze moeilijke coronaperiode. Jongeren kunnen en mogen zoveel niet en studeren dan ook nog eens voornamelijk vanuit huis. Als gemeente hebben we gekeken naar wat wél kan en gelukkig kunnen we hen nu iets aanbieden.”

Belangstellenden moeten zich vooraf aanmelden bij Dieuw Schuijtemaker, via d.schuijtemaker@koggenland.nl of (0229) 54 83 79.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen