Premium

’Met een nieuw paard is het eigenlijk als de start van een nieuwe relatie, een start van een nieuw tijdperk’, aldus Sander Marijnissen. De dressuurruiter uit Wijdewormer behoorde jarenlang tot de Nederlandse top

Sander Marijnissen in zijn dressuurstal: ,,Het is hard werken. Als ik mee mag doen aan een internationale wedstrijd, dan is dat een soort verkapte vakantie.”
© Foto Ronald Goedheer
Wijdewormer

Hij heeft de ambitie om na jaren van absentie ooit weer terug te keren in de top, maar dan moet voor dressuurruiter Sander Marijnissen álles meezitten.

Eigenlijk is het een ongelijke strijd. Waar de absolute toppers uit de paardensport altijd over meerdere toppaarden tegelijk kunnen beschikken, moeten de anderen het van één paard hebben. Sander Marijnissen uit Wijdewormer behoort tot de laatste categorie. De vijftigjarige dressuurruiter schopte het met zijn paarden Dakota en Moedwill tot de internationale top en hoopt dat nu met Cool 2 Johnson opnieuw te presteren, al realiseert hij zich dat het een hele zware opgave is. „We leiden onze paarden zelf op. Het is een proces van de lange adem, want zo’n traject duurt zeker negen jaar. Anderen kunnen die paarden zo kopen”, legt hij uit. Met ’we’ doelt hij buiten hemzelf op de medewerkers van zijn grote dressuurstal aan de Zuiderweg in Wijdewormer. „Aan de andere kant ben ik ook wel blij met die toppers, want die kopen ook paarden bij ons. Maar bij ons moet dus alles meezitten, willen we ook de top kunnen bereiken.”

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen