Slachtoffer schietpartij Haarlemse Beeksteeg overleden. Politie onderzoekt mogelijke betrokkenheid MC Hardliners

© Foto Mizzle Media
Haarlem

De 45-jarige Haarlemmer die zondagavond zwaar gewond raakte bij een schietpartij in de Beeksteeg in Haarlem, is dinsdag in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden.

Dat wordt na meldingen van diverse bronnen aan deze krant door de politie bevestigd. De man laat twee kinderen achter. Uit berichten op social media blijkt dat het slachtoffer Dirk Zwitser heet.

De recherche is nog volop bezig met het onderzoek naar de schietpartij. De ruzie die tot de schietpartij leidde zou in de relationele sfeer liggen. De politie wil verder ’in het belang van het onderzoek’ niets kwijt over de omstandigheden waarin het incident heeft plaatsgevonden.

De politie bevestigt wel dat een van de geruchten die de recherche onderzoekt is dat de schutter een lid van de Hardliners zou zijn.

De Hardliners is zeer omstreden motorclub waarvan de leden zich veelvuldig schuldig hebben gemaakt aan misdrijven. Volgens de politie zijn er tachtig leden in beeld voor 2000 delicten. De club werd vanuit de gevangenis opgericht door ex-Hells Angel Lysander de R. en telt inmiddels zo’n 15 afdelingen en enkele honderden leden.

Vorige maand hield de politie nog veertien leden van motorclub MC Hardliners aan in de buurt van treinstation Haarlem Spaarnwoude. De leden weigerden hun hesjes met motorclubaanduidingen in te leveren, omdat het dragen ervan in de gemeente Haarlem verboden is. De kleding werd op het bureau alsnog in beslag genomen. Alle leden kregen toen een bekeuring.

Beeksteeg

De politie kreeg zondagavond even voor half tien de politie de melding van getuigen uit de Beeksteeg in Haarlem dat een vrouw zou worden geslagen en dat een witte Caddy bestelbus was weggereden. Ook zou er een knal zijn gehoord.

Toen de politie poolshoogte kwam nemen werd de 45-jarige Haarlemmer zwaargewond aangetroffen in een aan de Beeksteeg grenzende tuin. De man werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis waar hij dinsdag aan zijn verwondingen overleed.

De witte bestelbus werd door de politie later aangetroffen in Zandvoort. Er zat toen niemand meer in. De bestelbus is in beslag genomen voor nader onderzoek. Ook daarover worden verder nog geen mededelingen gedaan.

In het oorspronkelijkse versie van dit artikel stond dat ’de Hardliners de opvolger zijn van het beruchte Haarlemse chapter van de Hells Angels.’ Dat is onjuist en daarom verwijderd.

Lees ook: Nog veel onduidelijkheid over schietpartij in Haarlemse Beeksteeg. Slachtoffer (45) mogelijk in hoofd geschoten [update]

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen