Zaanstad bij koplopers wat betreft inbraken in schuurtjes. Purmerend ligt daar ver achter

Garageboxen.
© archieffoto
Zaandam

Schuren, flatboxen en garages zijn het afgelopen half jaar 56 keer opengebroken in Zaanstad. Daarmee behoort Zaanstad bij de koplopers in de provincie.

Afgelopen winter werd er in Noord-Holland 914 keer ingebroken in schuren, boxen en garages. De helft van deze inbraken zijn te herleiden naar slechts 3 van de 47 Noord-Hollandse gemeenten. Van oktober tot en met maart werden de meeste incidenten gemeld in Amsterdam (357), Zaanstad (56) en Velsen (52.)

In Oostzaan en Wormerland werd een keer ingebroken, in Landsmeer twee keer, vier keer in Beemster, zes in Waterland, zeven in Edam-Volendam en elf keer in Purmerend. In alle gevallen gaat het om inbraken waarvan ook aangifte is gedaan bij de politie. De cijfers komen immers uit de Nationale Politiedata die verzekeringsvergelijker Independer weer in kaart heeft gebracht.

Dat in een grote stad als Amsterdam de meeste inbraken zijn is te verwachten. Daarom heeft Independer de inbraakcijfers ook afgezet tegen het aantal woningen. Dan staat opeens Enkhuizen bovenaan en staan Amsterdam en Zaanstad niet meer in de top vijf.

Bron:

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen