Netjes de beide handen aan het stuur, op tijd richting aangeven en vooral goed (achterom) kijken. 264 basisschoolleerlingen moeten nog even in spanning wachten op de uitslag van het verkeersexamen in Schagen

© Foto Nick Maarsen
Schagen

Netjes de beide handen aan het stuur, op tijd richting aangeven en vooral goed (achterom) kijken. Wie zich aan die vuistregels houdt op een fiets die in prima staat is, die hoeft weinig te vrezen op het jaarlijkse verkeersexamen.

In totaal 264 kinderen uit groep zeven van veel basisscholen uit Schagen en de omliggende dorpen namen maandag deel aan het praktische deel van het verkeersexamen. Die bestond uit een ronde van circa zes kilometer door de Waldervaart, het centrum en Hoep Noord, met start en finish op het parkeerterrein bij de Groeneweghal.

Naar verwachting over een week heeft het organiserende ’Verkeersouders Schagen’ het slagingspercentage berekend. In 2019 waren er vier of vijf leerlingen die niet slaagden. Vorig jaar was er vanwege de coronapandemie geen verkeersexamen.

(Tekst gaat door onder de foto)

264 kinderen uit groep zeven van veel basisscholen uit Schagen en de omliggende dorpen namen maandag deel aan het praktische deel van het verkeersexamen.
© Foto Nick Maarsen

Om het examen ook in de toekomst doorgang te laten vinden, is de organisatie hard op zoek naar vrijwilligers.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.