Vrolijke jungledieren camoufleren het hek bij het zwembad van Waarland. De tralies zijn verbogen, dus de toekan en de olifant kunnen uitbreken

Kunstenaar Bruinn (links) bespreekt zijn werk met wethouder Joke Kruit.
© Foto Rianne Groen
Waarland

Een kleurrijk kunstwerk van Ramon Bruin uit Waarland met daarop een jungletafereel is afgelopen zaterdag bij het zwembad in zijn woonplaats onthuld door wethouder Joke Kruit.

De optische illusie met 3D-effect onttrekt een hekwerk op het terrein aan het zicht, maar vrolijkt vooral het

zwembadterrein extra op.

„Het is een beetje een gek werk, met vrolijke cartoonachtige dieren, dat symbool staat voor de huidige tijd”, zegt Bruin. „De tralies van het hek komen er verbogen in terug, wat symboliseert dat we na een jaar ’vast’ zitten nu weer een beetje kunnen uitbreken.” Bruin paste diverse technieken toe, waaronder spuitbus, airbrush en graffiti.

(Tekst gaat door onder de foto)

Het kleurige werk van Ramon Bruin.
© Foto Rianne Groen

Werken van Ramon Bruin gaan de hele wereld over. Net als vijf jaar geleden met een groot kunstwerk van koeien, schenkt hij het junglewerk

aan het zwembad. „Mijn hele jeugd heb ik hier doorgebracht, dus ik vind het gewoon tof om iets te kunnen terugdoen in mijn eigen dorp.”

Het zwembad is sinds zondag weer open voor bezoekers van zeven tot en met twaalf jaar, die een abonnement en hun zwemdiploma’s hebben. Zwemmers van dertien jaar en ouder moeten een dagkaartje kopen en een tijdsblok reserveren.

Meer nieuws uit Noordkop

Net binnen

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.