Laatste thuisduel levert Jong AZ zege op voor vijf ’illegale’ toeschouwers [video]

Jelle Duin wordt gefeliciteerd door Hakon Evjen nadat hij Jong AZ uit een strafschop op 2-1 heeft gezet.
© Foto Theo Brinkman
Wijdewormer

Jong AZ heeft vrijdagavond de laatste thuiswedstrijd van het seizoen gewonnen. Door twee doelpunten van Jelle Duin, die maar één helft speelde, werd Excelsior met 2-1 verslagen.

Het duel in de eerste divisie trok vijf ’illegale’ toeschouwers. Vijf supporters van Excelsior waren naar Wijdewormer gekomen en bekeken het duel vanaf het dijkje naast het sportpark (zie foto onder dit stuk). Het vijftal werd gedoogd door de politie die even poolshoogte nam. Eerder dit seizoen deden enkele fans van FC Den Bosch hetzelfde.

De vijf Excelsior-supporters konden binnen tien minuten juichen, toen Elias Omarsson hun club op voorsprong zette. Omarsson was centrale verdediger Tijs Velthuis te snel af en schoot de bal langs keeper Beau Reus.

Veel meer gevaar wist Excelsior, een middenmoter in de eerste divisie, niet te stichten. Het gevaarlijkst was Reuven Niemeijer met een bal op de paal na ruim een half uur spelen.

Jelle Duin

Jong AZ was toen al op 1-1 gekomen. Na een aanval via Hakon Evjen, Mo Taabouni en Yusuf Barasi bracht die laatste de spits Jelle Duin in stelling. Duin rondde goed af, tegendraads met rechts in de verre hoek.

Duin, die dit seizoen enkele invalbeurten in het eerste elftal kreeg, zette Jong AZ op slag van rust ook nog op voorsprong. Een overtreding van Excelsior-verdediger Mats Wieffer op Yusuf Barasi leverde Jong AZ een penalty op, die door Duin werd benut.

(Tekst gaat verder na de foto)

Jelle Duin (rechts) wordt gefeliciteerd door Maxim Gullit na de 2-1. De andere spelers van Jong AZ zijn Gullit al voorgegaan.
© Foto Theo Brinkman

Het was de laatste actie van Duin. Hij kwam in de tweede helft niet terug, omdat hij maximaal 45 minuten ’mocht’ spelen. Duin is namelijk zaterdagavond bij het eerste elftal nog nodig als reservespits, aangezien spits Myron Boadu de afgelopen week niet honderd procent fit was.

Ook Hakon Evjen speelde alleen de eerste helft. Ook hij zit zaterdagavond bij AZ-Fortuna Sittard op de bank.

Ernest Poku

Na rust kreeg Jong AZ behoorlijk wat kansen om de score op te voeren. Vooral de pijlsnelle invaller Ernest Poku was zijn tegenstanders keer op keer te snel af, maar de kansen waren aan hem niet besteed. Ook Taabouni kreeg nog twee goede kansen, maar ook hij miste.

Zo kon Excelsior, dat het laatste kwartier met tien man speelde na een rode kaart voor Julian Baas, nog bijna op 2-2 komen. Omarsson schoot vijf minuten voor tijd rakelings naast.

Jong AZ sluit het seizoen woensdag af met een uitwedstrijd tegen FC Volendam.

Jong AZ-Excelsior 2-1.

7. Omarsson 0-1, 17. Duin 1-1, 45. Duin (pen.) 2-1.

Rode kaart: 78. Baas (Excelsior).

Jong AZ: Reus; Berkhout, Velthuis, Gullit; Buurmeester (90. De Jong), Koopmeiners, Franken, Taabouni (79. Sedlacek); Evjen (46. Jacobs), Duin (46. Poku), Barasi (79. Margaret).

Vijf Excelsior-supporters kijken vanaf het dijkje naast sportpark Kalverhoek naar de wedstrijd.
© Foto Theo Brinkman

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen