Premium

’Het verschil is bizar, ze zijn zó lekker’. Journalisten Arend van den Berg en Bert Wiggers storten zich met Bikl op de markt van de gefermenteerde pickles [video]

Potjes vonden Arend van den Berg en Bert Wiggers maar onhandig. ,,We hebben het helemaal anders gedaan, met makkelijke stazakken.”
© Foto Florian Lodeweegs

Hij is meteen gaan kijken. Met het zweet in zijn handen. Want daar stonden ze dan, in de supermarkt bij hem om de hoek. ’Zijn’ zakjes met gefermenteerde pickles. „Superspannend”, zegt Arend van den Berg. „Maar ook echt heel gaaf.”

Altijd werkzaam geweest in de journalistiek (bij onder meer het Parool, Elsevier en het Financieel Dagblad), was Arend van den Berg (57) toe aan iets nieuws. „Dus toen ben ik gaan nadenken”, vertelt de inwoner van Midwoud, die wel nog altijd mede-eigenaar is van een website voor economisch nieuws. „Wat vind ik leuk? Allerlei dingen zijn de revue gepasseerd. Ga ik iets doen met fietsen? Of met koffie, daar heb ik me ook in verdiept. En toen kwam een vriend van mij, die zelf een volkstuin heeft, met zijn augurkenoogst aan.”

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen