Amateurvoetbal definitief niet in actie in Regiocup: KNVB zet een streep door het toernooi

Zeist

De KNVB heeft een streep gezet door de zogeheten Regiocup. Het toernooi voor de amateurvoetbalclubs dat in mei en juni gehouden had moeten worden, gaat definitief niet door.

In de Regiocup zouden de clubs in kleine poules worden ingedeeld, met andere clubs uit de buurt. Zo zouden ze toch nog in georganiseerd verband wedstrijden kunnen spelen. Dat was sinds oktober, toen het kabinet de competities stillegde, niet meer mogelijk.

Nu het kabinet de mogelijke versoepelingen van de coronamaatregelen heeft doorgeschoven van 11 mei naar (op z’n vroegst) 18 mei, blijft er te weinig tijd over voor een toernooi, meent de KNVB.

Volwassenen van 27 jaar en ouder mogen in elk geval tot 18 mei niet per team trainen. Dit mag net als het afgelopen halfjaar alleen in groepjes van vier. Om verantwoord wedstrijden te kunnen spelen, is een periode van twee tot drie weken nodig om wedstrijdfit te kunnen worden.

In dat geval, kan de KNVB Regiocup op z’n vroegst in het weekend van 5/6 juni starten. Voor een toernooivorm blijft er dan te weinig tijd over aangezien de zomervakantie op 10 juli van start gaat (Regio Noord) en er in de zomer op veel sportcomplexen grasonderhoud nodig is.

Daarnaast is het gezien de uitgestelde versoepelingen op dit moment onwaarschijnlijk dat de datum waarop volgens het eerdere openingsplan van het kabinet weer wedstrijden gespeeld mogen worden (7 juli) binnenkort naar voren wordt gehaald.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen