Grote chloorlekkage bij zwembad ’T Gooische Bad in Hilversum onder controle; omgeving afgezet [update]

© Foto’s: Mizzle Media
1/3
Hilversum

De brandweer is donderdagochtend vroeg met veel voertuigen en materieel uitgerukt nadat de beheerder van ’T Gooische Bad aan de Franciscusweg in Hilversum een lekkend chloorvat had ontdekt. De omgeving werd uit voorzorg afgezet. De lekkage is inmiddels onder controle.

De beheerder van het zwembad op het bedrijventerrein Kerkelanden ontdekte de lekkage omstreeks zeven uur ’s ochtends bij zijn controleronde en alarmeerde direct de brandweer. Het gaat om een vat met zestig liter chloor, meldt een woordvoerder van de brandweer Gooi en Vechtstreek. ,,Dat chloor heeft een hogere concentratie dan wat je thuis gebruikt. Daarbij gaat het hier om een lekkage in een afgesloten ruimte.”

Volgens de voor dit soort incidenten geldende procedure zette de brandweer zogeheten gaspakken - van de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) - in. ,,De collega’s van de VRU hebben de lekkage ingedamd.” De brandweer was vervolgens druk met metingen buiten de ruimte waar het chloorvat staat en rond het gebouw, waarna ook voor de omringende bedrijven het sein op veilig kon.

,,Een specialistisch bedrijf ruimt de restproducten op”, aldus de woordvoerder. ,,Het weggelekte chloor is ook de grond in gegaan. Dat wordt afgedekt met korrels, die die vloeistof in zich opnemen. De korrels worden daarna afgevoerd.” Het opruimen duurt zeker nog tot het eind van de ochtend, zo is de verwachting.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen