AZ laat zien dat het vertrouwen heeft in middenvelder en verlengt zijn contract tot 2025

Tijjani Reijnders aan de bal voor AZ in de uitwedstrijd tegen Ajax, vorige week. Hij wordt achtervolgd door Nicolas Tagliafico.
© Foto ANP/Maurice van Steen
Alkmaar

Een basisplaats wist Tijjani Reijnders sinds zijn komst naar AZ, vier jaar geleden, nog niet te veroveren, maar de club heeft wel alle vertrouwen in hem. Het contract met de 22-jarige middenvelder is opengebroken.

Reijnders had bij AZ een contract tot 2023. Veel haast om de verbintenis te verlengen was er dus niet. Toch heeft AZ de controlerende middenvelder beloond met een nieuw contract. Reijnders ligt nu tot 2025 vast.

De contractverlenging is een gevolg van de groei die Reijnders dit seizoen heeft laten zien. Nadat hij in 2017 als 19-jarige de overstap van PEC Zwolle naar AZ maakte, kwam hij aanvankelijk alleen maar uit voor Jong AZ in de eerste divisie. De stap naar het eerste elftal was te groot, mede door de concurrentie op zijn positie. Daar heeft hij te maken met Teun Koopmeiners en Fredrik Midtsjø, twee onomstreden basisspelers.

Vorig seizoen liet Reijnders zich daarom een half jaar verhuren aan RKC. Daar kon hij eredivisie-ervaring opdoen. In de zomer kwam hij terug bij AZ. Dit seizoen is hij in het grootste deel van de wedstrijden in actie gekomen: zes keer als basisspeler en twintig keer als invaller.

Zie ook deze reportage over de omweg van Reijnders naar AZ 1: Interview Tijjani Reijnders

Tijjani Reijnders.
© Foto Ed van de Pol

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen