Woning overvallen in Castricum, dader ontkomt na worsteling met bewoner. Het slachtoffer geeft signalement door aan politie [update]

© DNP.NU
1/2
Castricum

Een woning boven een sushirestaurant aan de Burgemeester Mooijstraat in Castricum is maandagavond rond tien uur overvallen. De twee dieven verschaften zich toegang tot de woning via het dak en een keukenraam. De identiteit van de twee verdachten is nog onbekend. De politie doet onderzoek naar de diefstal en de inbraak.

Nadat het tweetal de woning binnen waren getreden, werden zij geconfonteerd door de bewoner. Daaruit ontstond een worsteling, zo schrijft de politie. In diezelfde worsteling hebben de twee dieven goederen uit de woning gestolen. Om welke goederen het precies gaat, is nog onduidelijk.

(Tekst gaat door onder de foto)

© DNP.NU

Na de worsteling en de diefstal hebben de twee verdachten de woning op nog onbekende wijze verlaten. Ook over de manier waarop zij gevlucht zijn, tast de politie nog in het duister. Het slachtoffer, een 43-jarige man uit Castricum, heeft aangifte gedaan en gaf daarbij een signalement aan de politie. De eerste verdachte zou ongeveer een meter tachtig lang zijn, met een smal gezicht en een getinte huidskleur. Hij droeg een zwarte jas. De tweede man was ongeveer één meter zeventig lang. Hij had evenals een donkere huidskleur en droeg een rode jas.

(Tekst gaat door onder de foto)

© DNP.NU

Tegenover de politie verklaarde het slachtoffer dat de twee verdachten een Sri Lankaans uiterlijk zouden hebben. De poltie is momenteel bezig met een technisch sporenonderzoek en een buurtonderzoek. Het slachtoffer heeft slachtofferhulp aangeboden gekregen. De politie komt graag in contact met getuigen. Ook is de recherche op zoek naar eventuele beelden, ook uit dashcams, uit de buurt op dat tijdstip.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen