Premium

Submarine Valley niet van de baan; Nu Defensie nee zegt tegen afbouwen subs in marinehaven, kijkt bedrijfsleven naar ruimte in de burgerhaven van Den Helder

Holger Isbrecht van tkMS.
Den Helder

Het visioen van Submarine Valley in Den Helder is niet van de baan nu Defensie heeft aangegeven de afbouw van onderzeeërs niet op de Nieuwe Haven te willen. ,,Bepaalde activiteiten voor de voorbereiding en instandhouding kunnen ook op terrein van Port of Den Helder gebeuren, maar dan alleen in goed overleg met het ministerie van defensie”, zegt Holger Isbrecht van de Duitse werf thyssenkrupp Marine Systems.

Havenwethouder Kees Visser en Kees Turnhout van het havenbedrijf zijn het met hem eens. Al ruim twee jaar wordt gesproken over het afbouwen van onderzeeboten in Den Helder. Het idee is gelanceerd door tkMS uit Kiel. De bouwer van onderzeeboten en oppervlakteschepen werkt wereldwijd al samen met lokale werven zofdat nationale inbreng verzekerd is. Hoe mooi is het dan om nieuwe onderzeeboten voor de Koninklijke Marine in Den Helder af te bouwen?

Meer nieuws uit Noordkop

Meest gelezen