Besluit over Hoornse voetbalfusie Hollandia en Zwaluwen ’30 uitgesteld tot na de zomer

De voorzitters van Zwaluwen ’30 en Hollandia schieten een balletje over.
© Foto Marcel Rob
Hoorn

Het door de Hoornse politiek inhoudelijk bespreken en het nemen van een besluit over de fusie van voetbalclubs Hollandia en Zwaluwen ’30 is uitgesteld tot na de zomer (het zomerreces).

Dat meldt sportwethouder Kholoud Al Mobayed. Dit omdat het nog onduidelijk is of het voorstel tot de aankoop van de clubaccommodatie van Zwaluwen ’30 op tijd kan worden afgerond. Pas als dat is gebeurd, kan de gemeenteraad zich over de fusie buigen en een besluit nemen.

In de tussentijd wordt eind mei een bijeenkomst georganiseerd om de raad verder te informeren over de fusie op het Julianapark. Hierbij zijn ook de betrokken clubs aanwezig. ’De afgelopen maanden is intensief overleg gevoerd over de clubaccommodatie van Hollandia, het aanpassen van velden op Julianapark, de aankoop van Zwaluwens clubaccommodatie en de toekomst van de nieuwe fusieclub, aldus de wethouder. ’Dit komt het besluit na de zomer ten goede.’

Mening omwonenden polsen

Voorafgaand aan de bijeenkomst polst de gemeente met een online ’survey’ de mening van omwonenden over een voorstel van beide clubs om de veldsituatie op Julianapark aan te passen. Zij krijgen hierover een brief met uitnodiging in de bus. Deelnemers kunnen reageren op het voorstel. De uitkomsten komen tijdens de informatiebijeenkomst aan bod.

Eind maart werd bekend dat de clubs een jaar later samengaan dan zij hadden gehoopt. Het nieuwe streven is om per 1 juli 2022 te fuseren. De clubs gaven eerder aan te verwachten dat de gemeente Hoorn eind juni een beslissing zal nemen over de hoogte van haar bijdrage, die voor een deel bestaat uit de overnamesom van het complex van Zwaluwen ’30 en voor een deel uit subsidie. Dat gebeurt nu dus pas na de zomer.

Lees ook: Voetbalclubs Hollandia en Zwaluwen ’30 beginnen geduld te verliezen, nu fusie minstens jaar is uitgesteld. ’We willen geen speelbal van Hoorn worden’

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen