Volendam nog niet zeker van nacompetitie door late gelijkmaker MVV, al kan het toetje van de competitie de Volendammers eigenlijk niet meer ontgaan

Maastricht De buit leek binnen. Met een zege op MVV zou FC Volendam het ticket voor de nacompetitie zeker hebben gesteld. Maar in blessuretijd gaf de ploeg van Wim Jonk een zeker lijkende overwinning toch nog uit handen: 2-2.

Veel schade loopt Volendam echter niet op door het puntverlies in Maastricht. Door de nederlaag van Roda JC bij AZ kan die club Volendam (zes punten voor en veel beter doelsaldo) alleen in theorie nog inhalen.

Door de absentie van Alex Plat, Calvin Twigt en Franco Antonucci experimenteerde Volendam-coach Wim Jonk met linksback Derry John Murkin als meest defensieve middenvelder. Micky van de Ven - terug van een schorsing - nam de positie links achterin waar.

Halverwege leidde Volendam comfortabel met 0-2. Daar werd het vriendelijk bij geholpen door MVV. Al na zeven minuten ging het voor de eerste keer mis bij de Limburgers. Doelman Havekotte liet een niet al te lastig schot los en Martijn Kaars was er als de kippen bij om te profiteren.

MVV ging op zoek naar de gelijkmaker, waardoor er een open wedstrijd ontstond. De beste kansen waren daarbij voor Volendam, maar Mike Eerdhuijzen (vrij bij de tweede paal na een corner) en Boy Deul (handig weggedraaid) waren niet scherp genoeg in de afronding. Dat gold ook voor Arne Naudts en Blummel aan de andere kant.

Dat het kort voor rust 0-2 werd dankte Volendam opnieuw aan geklungel in de MVV en de doelgerichtheid van Kaars. Brem Soumaoro ging kinderlijk onder een stuitende bal door en Kaars bleef ijselijk kalm voor zijn vierde treffer in de afgelopen drie duels.

Ook de tweede helft was meer leuk dan goed. Vooral Volendam was slordig aan de bal en had moeite met de gevaarlijke uitbraken van MVV via de vleugels. Via zo’n aanval werd het al snel 1-2. Blummel schoof de bal koeltjes onder Bakker door. Ook Volendam was dichtbij maar ditmaal mikte Kaars op aangeven van Murkin op de paal.

Volendam kwam goed weg, toen Dianessy na slordig uitverdedigen van Eerdhuijzen alleen voor Bakker verscheen. De doelman, die mag uitkijken naar een nieuwe club, redde zijn huidige werkgever. Daarna kwam Volendam lang niet meer in de problemen. Het had 3-1 kunnen worden, maar doelman Havekotte redde stijlvol op het harde schot van de zestienjarige aanvaller.

In de slotfase gaf MVV nog een keer gas. Aanvankelijk hield Bakker zijn ploeg met enkele reddingen op de been, maar een ’domme’ tackle van Micky van de Ven op Kostons leverde de thuisclub diep in blessuretijd een strafschop op, die door Nauds beheerst werd binnen geschoten.

Scoreverloop: 7. Kaars 0-1, 38. Kaars 0-2, 52. Blummel 1-2, 90+3 Naudts 2-2.

MVV: Havekotte; Zeegers, Soumaoro (46. Martina), Mares, Salasiwa; Dianessy (71. Kostons), Kleinen (46. Angiulli), Deom (79. Zeegers), Mickels; Blummel (84. Waem), Naudts.

FC Volendam: Bakker; Kasius, Tol (46. Brian Plat), Eerdhuijzen (71. James), Van de Ven; Ben Sallam, Murkin, Deul; Kaars, Mulattieri (89. Beers), El Kadiri (71. Zeefuik).

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen