Premium

Doodskisten à 50 euro. Ook dat is handel voor Tomas Vermanen (56). ’Veel mensen waren boos. Die dachten dat er al iemand in had gelegen’

Tomas Vermanen in zijn achtertuin bij een van zijn doodskisten.
© jjfoto.nl / Jan Jong
Alkmaar

Doodskisten te koop à vijftig euro? De Marktplaatsaanbieding maakte heel wat los aan negatieve berichten. Hoe kon iemand dat nou doen? Schande, wat een macaber idee, een tweedehands lijkkist. Maar er zit een heel ander verhaal achter, vertelt Tomas Vermanen (56) uit Alkmaar.

Heel even stond de advertentie maar op Marktplaats. Doodskisten à 50 euro. Een zwaar, klassiek model met drie handgrepen aan weerszijden en een modernere lichtere variant. „Hooguit vijf uur stond hij erop”, zegt Tomas Vermanen. „Het regende reacties. Veel mensen waren boos. Die dachten dat ik een slaatje uit andermans ellende wil slaan. Die dachten dat er ooit al iemand in had gelegen. Maar dat zou ook mij te ver zijn gegaan. Ik zie overal handel in, maar dat zou over de grens zijn geweest. Het verhaal is simpel: dit zijn demonstratiemodellen geweest, afkomstig uit een toonzaal voor doodskisten. Zo’n zaaltje waar je kunt aanwijzen in wat voor kisten je wilt liggen tijdens de uitvaart. Stokoud waren ze, zeker een jaar of twintig.”

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen