Premium

Na 31 jaar dienst bij Dekamarkt krijgt Jolanda (60) ontslag op staande voet. Reden? Het weggeven van spaarproducten. ’Je doet het niet expres’, zegt de Oosterblokkerse, die hoopt dat anderen van haar verhaal leren

Jolanda Koopmans uit Oosterblokker raakte haar baan als caissière kwijt.
© Foto Marcel Rob
Zwaag

Ruim eenendertig jaar werkt Jolanda Koopmans (60) uit Oosterblokker bij Dekamarkt Korenbloem in Zwaag. Als caissière kent zij de klanten, en andersom. Het is nog maar een paar jaar tot aan haar pensioen. Maar half april gaat het mis. Jolanda, die al eens een officiële waarschuwing had gekregen voor het inzamelen van (afgerekende) spullen voor de bingo van haar camping, geeft een aantal Race Blocks-spaaritems weg aan klanten - waaronder haar dochter - die daar geen recht op hebben. Ontslag op staande voet volgt.

Als wordt geconstateerd dat Jolanda een spaarproduct weggeeft zonder dat een klant daar volgens het bedrijfsreglement van Dekamarkt recht op heeft, start de supermarkt een onderzoek. Hieruit blijkt inderdaad dat zij meerdere onderdelen (met een waarde van enkele tientallen euro’s) heeft weggegeven, terwijl dat tegen de regels was. Een gesprek tussen Jolanda, haar leidinggevende en iemand van personeelszaken volgt.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen