Premium

Dronken jongeren slaags met politie bij uit de hand gelopen Bussumse examenstunt; Rector Willem de Zwijger College gaat aangifte doen tegen aantal leerlingen. ’Dit gaat mijn pet te boven’ [video]

Rector Jan Adels van het Bussumse Willem de Zwijger College gaat aangifte doen bij de politie tegen een aantal leerlingen.
© Archieffoto Kastermans Studio
Bussum

Rector Jan Adels van het Bussumse Willem de Zwijger College gaat aangifte doen bij de politie tegen een aantal leerlingen na ernstige ongeregeldheden bij een examenstunt. Wat vrijdag begon als een gemoedelijk festijn met een muziekbox op straat liep volledig uit de hand met overmatig drankgebruik, intimidatie van schoolpersoneel, vernielingen en vechtpartijen met de politie, meldt Adels. Ook bij het Vituscollege richtten zij schade aan.

Naar schatting vijftig tot honderd hossende jongeren van diverse scholen waren erbij aanwezig. Ze zochten een uitlaatklep in deze coronatijd, maar dat pakte verkeerd uit. De politie bevestigt dat de wapenstok is gebruikt om de situatie, die in strijd was met de coronaregels, onder controle te krijgen. ,,Agenten hebben nadrukkelijk gevraagd te vertrekken en later gewaarschuwd voor gepast geweld. Om de groep uit elkaar en in beweging te krijgen, moest uiteindelijk daarvan gebruik gemaakt worden”, aldus een politiewoordvoerder. Er zijn ruim twintig bekeuringen uitgedeeld en twee tieners aangehouden.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen