Komt het door de vaccinaties? In twee weken tijd slechts twee ziekenhuisopnames en geen sterfgevallen in de Noordkop

Casper Duin
Schagen

Is het vaccineren terug te zien in de dagelijkse coronacijfers? Feit is in ieder geval dat er in twee weken tijd in de Noordkop slechts twee ziekenhuisopnames en geen sterfgevallen aan het licht zijn gekomen..

In de twee weken daarvoor belandden er in de regio negen positief geteste inwoners in het ziekenhuis en overleden er zeven mensen.

Vrijdag zijn er verder 72 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld. Dat blijkt uit actuele cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de GGD Hollands Noorden. Dat zijn er 36 minder dan donderdag toen er 108 gevallen bijkwamen.

Texel

De vrijdag gemelde besmettingen betreft 23 inwoners van de gemeente Schagen, 21 van Den Helder, achttien mensen uit Hollands Kroon en tien bewoners van Texel. Vooral Texel heeft de afgelopen week te maken met een forse stijging van het aantal coronagevallen. In de voorbije zeven dagen hebben 48 Texelaars positief getest.

In de regio Alkmaar zijn vrijdag 128 nieuwe coronabesmettingen opgedoken, in West-Friesland 69. De teller sinds de uitbraak van het virus medio maart vorig jaar in Noord-Holland Noord komt daarmee op 58.354 mensen die corona hebben gehad of nog hebben.

Er zijn ook in Noord-Holland Noord geen nieuwe ziekenhuisopnames (713 tot dusverre) of overledenen (462) gemeld. In het Noordwest Ziekenhuis (NWZ) in Alkmaar liggen 35 coronapatiënten: elf op de intensive care en 24 op verpleegafdelingen.

In Noord-Holland Noord zijn 116.587 coronaprikken gezet: 81.799 inwoners kregen hun eerste inenting, 34.788 de tweede. De test- en vaccinatielocaties van de GGD zijn op Koningsdag (27 april) geopend.

Lees ook: Kabinet neemt advies Raad van State over: ook kerken en moskeeën kunnen worden gesloten bij coronabrandhaard

Lees ook: ’Ik voel me zó in de steek gelaten’. Straatfeest in ’haar’ dorp doet ic-verpleegkundige Mascha Franssen pijn. ’Juist dertigers en veertigers liggen nu bij ons aan de beademing’

Lees ook: Forse stijging van nieuwe coronabesmettingen in Noordkop. Op Texel liefst veertien positief geteste bewoners

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.