Premium

Thea (83) en Herman (87) Blaas uit Bussum zijn al zestig jaar aan elkaar verknocht: ’Zij is mijn lief, we zijn uit één stuk. Hopelijk blijft dat nog lang zo’

Het diamanten paar is blij verrast door de papieren felicitaties van burgemeester Ter Heegde.
© Foto: Studio Kastermans/Daniëlle van Coevorden
Bussum

Dat je geen hemelbestormers hoeft te zijn om toch zestig jaar lang samen gelukkig te zijn, bewijzen Thea (83) en Herman (87) Blaas uit Bussum. Het stel woont wonen al vanaf 1967 in hetzelfde huis, hij werkte zijn hele leven voor dezelfde baas, en op 6 april waren ze zestig jaar getrouwd. Hun diamanten huwelijk kenmerkt zich door geven en nemen, zeggen ze. „Al neemt zij meer dan ik, haha.”

„Zij is mijn lief, we horen gewoon bij elkaar”, zegt Herman gedecideerd, als hem wordt gevraagd naar het geheim van zijn lange en vooral gelukkige huwelijk. „We zijn uit een stuk, en ik hoop dat dat nog lang zo blijft.” Zijn vrouw knikt instemmend. „Hij houdt van muziek, maar ik ging nooit mee naar zijn optredens, daar ben ik te verlegen voor. Ik ben helemaal geen mensenmens, laat mij maar thuis puzzelen of lezen. En dat gaat prima zo, we laten elkaar vrij.”

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen