Jaar cel voor man uit Anna Paulowna na seksueel misbruik van kwetsbare tiener. Verklaringen van slachtoffer zijn betrouwbaar, vindt de rechter

© Foto ANP
Anna Paulowna

De 42-jarige Michael M. uit Anna Paulowna is vrijdag in Haarlem wegens seksueel misbruik veroordeeld tot een celstraf van anderhalf jaar waarvan een half jaar voorwaardelijk.

De rechtbank acht bewezen dat M. tussen november 2017 en januari 2018 in Anna Paulowna en Den Helder seks heeft gehad met een toen 15-jarig kwetsbaar meisje. De man heeft ook een contactverbod gekregen. Michael M. en het meisje kenden elkaar als vrijwilligers bij de Bunker in Den Helder. Het meisje was toen dertien jaar en vond een luisterend oor bij de veel oudere M. Zij kon bij hem haar problemen kwijt.

Er ontstond een vriendschap en daarna een soort van relatie. Volgens het meisje is het in november 2017 tot seksueel contact gekomen. De seksuele relatie zou tot begin 2018 hebben geduurd. Michael M. bestreed twee weken geleden dat er sprake is geweest van een seksuele relatie. Volgens hem ging hij wel innig met de tiener om, maar is het nooit tot seks gekomen.

De rechtbank is echter van oordeel dat de verklaringen van het meisje betrouwbaar zijn. De opgelegde straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie.

Lees meer: 42-jarige man uit Anna Paulowna ontkent seksueel misbruik van kwetsbaar meisje. Officier van justitie eist anderhalf jaar cel

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.