Misstap houdt atlete Bo Ummels uit marathon op vliegveld Twente

Bo Ummels.
© Foto ANP
Castricum

Atlete Bo Ummels heeft zich moeten afmelden voor de zogeheten Mission Marathon, de hardloopwedstrijd over 42,195 kilometer die zondag wordt gelopen op het terrein van Twente Airport. De 27-jarige Castricumse maakte bijna drie weken geleden op de training naar eigen zeggen een ’ongelukkige misstap’. Die resulteerde in een scheurtje in een kuitspier en pijn rond haar achillespees.

„Hierdoor heb ik veel looptrainingen gemist”, schrijft Ummels op Instagram. „En hoewel het herstel goed gaat door intensieve behandeling en alternatieve trainingen, zou de belasting van een marathon op dit moment te risicovol zijn. Ik baal er erg van om niet te kunnen starten zondag, want ik had er graag deel van uitgemaakt op Nederlandse bodem. Maar in mei zijn er nog volop mogelijkheden om een marathon te lopen, waar ik nu mijn pijlen op zal richten.”

Ummels, lid van Team Distance Runners, mikt op deelname aan de Olympische Spelen in Japan. Vooralsnog heeft alleen Andrea Deelstra voldaan aan de limiet van 2.28,30 uur. Onder anderen Ruth van der Meijden en Jill Holterman gaan zondag in Enschede een poging doen om ook die limiet te lopen.

Meer nieuws uit Sport IJmond

Meest gelezen